Sæt militæret ind mod de autonome

Gang på gang oplever vi, at unge venstreorienterede smadrer hele eller dele af bydele i Københavns Kommune. Jeg mener, at vi skal sætte langt hårdere ind – gerne med soldater.

Som demokrat kæmper jeg gerne for de rettigheder, der er tilknyttet borgerne i et oplyst samfund, herunder forsamlingsfriheden og ytringsfriheden.

Men når man på dele af venstrefløjen efterhånden kun kan fremkomme med politiske holdninger i følgeskab med brosten, demonstrationer og molotovcocktails, så er grænsen for tolerance nået. Man skal ikke tolerere intolerance.

Vi har set det mange gange: Smadrede butiksruder, biler i brand og forstyrrede unge mennesker, der absolut ingen respekt har for det omgivende samfund.

Vi har set det efter folkeafstemninger, vi har set det omkring Ungdomshuset, vi har set det under klimaforhandlingerne og senest har vi set det hos ’Reclaim The Streets’.

Usoignerede hippier hånd i hånd med skæve christianitter, antifascister og hardcore rebeller fra det meste af verden hærger igen og igen Danmarks hovedstad. En sjælden gang rammer tosserne også provinsen.

Hårdt mod hårdt

Indledningsvis skal der lyde en kæmpe ros til politiet. De gør det godt, og er konsekvente, strategiske og helt fair. Men de har også mange andre opgaver. Derfor kunne man overveje, at sætte hårdere midler ind, som eksempelvis militæret.

Der har hen over sommeren været drøftelser om at bruge militæret mere aktivt, og her giver det for alvor mening. Det udvikler sig alt for ofte til en krigszone, hvor kun den stærkeste vinder.

Jeg mener, at vi må udvide myndighedsbeføjelserne, så der kan sprøjtes med hårde vandkanoner (evt. fyldt med gylle), bruges strømpistoler og hvad man nu gør i udlandet.

Danmark har mistet uskylden, og idyllen genoprettes først, når fjenden er besejret.

Venstrefløjen må acceptere spillereglerne

Jeg oplever ofte, når jeg debatterer legalisering af hash eller Christiania, at mine politiske modstandere ikke respekterer de gængse spilleregler og fremsætter trusler og lignende. Det er desværre en udbredt tildens på venstrefløjen, at man ikke tager en saglig debat.

Og så har de en underlig logik. ’Reclaim The Streets’ skriver: ”Nørrebros gader bugner med fancy kæder, som ikke kommer for at bidrage til kvarteret, men kun for at tjene penge og er klar til at skride lige så snart, det ikke længere kan betale sig,” men mon alle de andre butikker bliver på Nørrebro, hvis det pludselig ikke kan betale sig?

De demonstranter, der var på gaden forleden, er bagsiden af vores velfærdsstats omklamrende hånd, hvor for få tager ansvar for eget liv. Den type tabere vil automatisk fremavles, når samfundets tyngde og indhold er lig med statens.

De er ikke kun velfærdsstatens følgesvend – de er demokratiets bagside.

This Post Has One Comment
  1. Det er værd at notere, at siden 90`erne, har Livgarden haft menige og officerer som har været medlem af selve inderkredsen og beslutnings/planlægnings kernen af Rebel og De Autonome Rebeller, den såkaldte styregruppe….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *